5 juni: De strijd om de eerste Nunspeetse Jeugdkeiler!

Op 5 juni 2020, een dag voor de Nunspeetse Keiler organiseren een aantal enthousiaste vrijwilligers samen met Lionsclub Nunspeet de eerste Nunspeetse Jeugdkeiler. Ilona Klapper namens de vrijwilligers en Henk-Jaap van der Woude, Mister Keiler 2020, vertellen over dit nieuwe Nunspeetse sportevenement.

Hoe is het idee voor de Jeugdkeiler ontstaan?

Ilona Klapper vertelt: ‘Het idee van een jeugdkeiler leeft eigenlijk al sinds 2018. De meesten van de Jeugdkeilerorganisatie zijn trouwe supporters van de Keiler. Met allemaal sportieve kinderen, begon na de keiler van 2018 het hardop dromen van een keiler voor de jeugd. Hoe gaaf zou het zijn als onze kinderen mee zou doen aan een Keiler aangepast aan de jeugd!

 Samen met toenmalige mister Keiler Bart Noij hebben we meerdere avonden bij elkaar gezeten om onze plannen vorm te geven. Het doel is altijd geweest een sportief evenement voor de jeugd te organiseren en daarbij zo dicht mogelijk bij de kern en opzet van de Keiler te blijven. Eigenlijk werd vrij snel duidelijk dat de 25e editie van de Keiler een fantastisch moment zou zijn voor de allereerste jeugdkeiler!

Waarom omarmt de Lionsclub de Jeugdkeiler?

Henk-Jaap: Gezien het grote enthousiasme voor Keiler van  kinderen van sporters en de Nunspeetse jeugd, is de 25e Keiler een mooi moment om hiervan werk te maken. Het zijn bovendien de toekomstige sporters van de echte Keiler !

Voor wie is de Jeugdkeiler en wanneer wordt die georganiseerd?

Ilona: De jeugdkeiler vindt plaats op 5 juni 2020. We hebben plek voor maximaal 24 teams. 

Een team bestaat uit 4 sporters, geboren tussen 7 juni 2004 en 31 december 2008. Daarbij is de aanwezigheid van één 18+ coach en één 18+verzorger verplicht

Teams kunnen zich inschrijven als jongens (minimaal 1 jongen in een team) of als meidenteam. 

Inschrijven kan vanaf 1 januari 12.00 uur  ( dus ’s middags) op www.nunspeetsekeiler.nl

 

Wat kunnen de teams verwachten? 

Henk-Jaap: De teams vertrekken lopend vanaf de markt naar de Zandenplas. Vanaf de Zandenplas fietsen ze met Mountainbikes een lus in het bos, en dan weer terug naar de Markt. De wedstrijd heeft 2 looplussen van ongeveer 2,5 km en 1 fietslus van 7 km. Daarnaast zijn er 9 keilerwaardige proeven op de Markt en bij de Zandenplas. Het startschot klinkt om 16.00u vanaf het Marktplein. 

De kosten voor deelname zijn 50 euro per jeugdteam. 

Als je geen mountainbike hebt kun je dit bij inschrijving aangegeven. De organisatie zorgt dan voor een mountainbike.

Prijsuitreiking

De winnaars worden op zaterdagavond in een met 600 sporters gevulde Veluvine gehuldigd tijdens de officiële Keilerprijsuitreiking.

Wil je alle ontwikkellingen rondom de jeugdkeiler als eerste weten? Volg ons dan ook op Instagram dekeilernunspeet en facebook @Nunspeetse Keiler!

Niet alleen voor de Keiler, maar ook voor de jeugdkeiler zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Interesse? Stuur dan een mail naar jeugdkeiler@nunspeetsekeiler.nl

 

Fotos

Logo Jeugdkeiler Final
456